Stichting Behoud Hoogaars gebruikt cookies om de website te analyseren en voor social media. Door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op "Akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Consent

CONSENT is een uitgave voor de donateurs, sponsors en relaties van de uitgevende organisaties; dit zijn de Stichting Behoud Hoogaars, Tolerant vzw (sinds 2007), en Stichting Museumhaven Zeeland uit Zierikzee (sinds 2011).

De doelstelling van CONSENT is: Het documenteren en verslag leggen van de geschiedenis van de oude zeilvaart in de Scheldedelta, en van de aan het maritieme bedrijf verwante industrieën, ambachten, leef- en werkomstandigheden. Onder de Scheldedelta wordt verstaan het stroomgebied van de Schelde benedenstrooms van Gent, tot en met de kustwateren tot drie mijl uit de kust. Dit gebied wordt verder begrensd door de Brabantse wal in het oosten en het Haringvliet in het noorden.

De Consent organisatie bestaat uit een bestuur, de redactieraad, en de eindredactie, ieder met een eigen verantwoordelijkheid. Het Consent bestuur wordt gevormd door één vertegenwoordiger van elk van de uitgevers en één vertegenwoordiger namens de redactie. Het bestuur draagt namens de uitgevers een toezichthoudende verantwoordelijkheid. De redactieraad is samengesteld uit leden die zijn aangezocht op basis van hun bekendheid met diverse aspecten van het maritieme erfgoed, zodanig dat een zo breed mogelijke dekking van de doelstelling wordt verkregen. De redactieraad heeft een adviserende taak met betrekking tot de inhoud van “Consent”. De onafhankelijke eindredactie bestaat uit één of meerdere leden van de redactieraad en is verantwoordelijk voor de inhoud, organisatie, lay-out, selectie en voor de kwaliteitszorg in het algemeen.

Met ingang van 1 januari 2011 is een er nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen drie organisaties voor het ‘glossy’ vaktijdschrift CONSENT tot stand gekomen. De CONSENT redactie bestaat uit een grote groep deskundigen, o.a. een maritieme publicist, graficus, scheepsbouwer, gereedschapshistoricus, tot aan medewerkers van o.a. het Zeeuws Archief, Vereniging Zeeuwse Musea, het Nationaal Maritiem Museum Antwerpen en de Provincie Oost-Vlaanderen. Donateurs van de participerende stichtingen ontvangen CONSENT in mei/juni a.s.

Voorpagina van de Consent 2019

De VB 24: van Remcoline naar Atalanta
Rens Schot

Over dijkvallen en peilboten
Jelle Joosse

De cirkel is rond
Franke Lok

De vroegere werf Moed en Trouw
Franke Lok

Voorpagina van de Consent 2018

Machinefabriek Knolle
Cees Droste

We zetten een boomke op
John Dries

Verdwenen landbouwhavens
Toon Franken

De Antwerpse knots, een garnalevisser
Franke Lok

De Antwerpse hydraulische walkranen van het MAS e.a. uit 1879-1912
Albert Himler

Wildwaterjacht in Zeeland
Jan Paul Loeff

Voorpagina van de Consent 2017

De Zwarte Galei
Peter Hamer

Goes en het Goese Sas
Frank de Klerk

Het Mosselkantoor
A.F. Franken

De Hollandse boot
Jelle Joosse

Restauratie of liefdewerk?
Bonnie Joosse, Peter Hamer

Herinneringen aan Kees Schot
Bonnie Joosse

Voorpagina van de Consent 2016

Adri Verras scheepsbouwer
Cees Droste

Een gang vervangen in hoogaars Geertrui
Hans Voskuil

Scheepswerf Ch. Van Hoyweghen te Steendorp
Koen De Vriese

Leven aan boord van een beerotter
Koen De Vriese

Mon, een zeilschipper
Eveline Wageman

Een vergeten hoogaarsmodel
Peter Hamer

Voorpagina van de Consent 2015

ARM 17 'Vrouwe Adriana'
Peter Hamer

De wederopstanding van een Zeeuwse veerboot
Joop den Boer

Visserstruien en nog meer
Bonnie Joose

Van dik hout ...
Jelle Joosse

Een overwintering op het wad
N.P. Baaij