Stichting Behoud Hoogaars gebruikt cookies om de website te analyseren en voor social media. Door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op "Akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

‘Samen maken we het af’

Inmiddels is in kortere tijd dan verwacht de SBH-loods in Vlissingen is gerealiseerd.
Er staat een prachtige loods, maar... deze is nog lang niet af. Om ervoor te zorgen dat we over een volwaardige SBH-loods kunnen beschikken en daar kunnen werken aan het behoud van het maritiem erfgoed in Zeeland is meer nodig.

Het casco zoals het er nu staat zal in onze ogen moeten worden aangevuld met een aantal voorzieningen, zodat deze loods optimaal kan functioneren. Wij denken daarbij aan de volgende onderdelen:

Kennisoverdracht: er is veel informatie nu beschikbaar bij de medewerkers en eigenaren van oude Zeeuwse zeilschepen, over de schepen zelf en over het wel en wee in de visserij.
De SBH beschikt over een zeer uitgebreide bibliotheek en documentatieafdeling. Om te zorgen dat ook de volgende generatie geïnformeerd wordt over de historie, de specifieke eigenschappen van de schepen en al wat nodig is om deze schepen in stand te houden, is een proactieve kennisoverdracht nodig. Daar zijn computers voor nodig en programma’s om de volledige informatie te kunnen ontsluiten.

Museaal: het tentoonstellen van wat scheepsmodellen, onderdelen van schepen en het laten zien van de schepen is niet meer toereikend om voldoende interesse te kunnen wekken bij de bezoekers van de loods. Interactief zullen bezoekers betrokken moeten worden bij het onderhoudswerk, het restauratiewerk, de geschiedenis van de Zeeuwse visserij en alles wat het varen en het onderhouden van deze schepen aantrekkelijk maakt.

Educatie: overdracht naar een volgende generatie is essentieel. Hoe kunnen we jongeren triggeren en enthousiast krijgen om mee te werken aan de schepen, mee te varen en ook bij te dragen aan een overdracht van alle beschikbare informatie aan volgende generaties.

Techniek: een professionele SBH-loods vraagt ook om technische voorzieningen die nodig zijn voor een compleet onderhoud- en restauratiewerk, zoals een lasonderdeel, verfkot, houtopslag, afzuiginstallaties en dergelijke.

Het gebouw: om alle bovenstaande functies te kunnen realiseren zal er in het gebouw nog het nodige moeten worden aangevuld. We denken daarbij aan een goede ontvangstruimte voor bezoekers, een loopbrug in het gebouw zodat bezoekers van bovenaf het werk kunnen gadeslaan, een goede kantine voor de medewerkers, een toiletunit die ook geschikt is voor rolstoelgebruikers, etc.

Voldoende werkzaamheden die nog moeten worden uitgevoerd en waar we ook dringend geld voor nodig hebben. De stichting zelf heeft al vanuit eigen middelen € 260.000,00 geïnvesteerd in de bouw van de loods. Wij denken nog zeker € 150.000,00 nodig te hebben om de genoemde functies aan het gebouw te kunnen koppelen zodat daarmee een complete SBH-loods voor onderhoudswerk aan het maritiem Zeeuws erfgoed kan worden verwezenlijkt.

De helft van dat bedrag verwachten wij uit sponsering door fondsen te kunnen verkrijgen, de andere helft, zo’n € 75.000,00 willen wij realiseren door een vorm van crowdfunding. Vrienden van de SBH kunnen één kubieke meter SBH-loods adopteren voor € 125,00. Al die kubieke meters stapelen wij virtueel op in het gebouw zodat dit helemaal gevuld kan worden met alle functies die in 2021 nodig zijn om de continuïteit van de SBH te waarborgen.

Wij vragen jouw daarom: adopteer 1 of meerdere kubieke meters SBH-loods voor € 125,00 per kubieke meter, maak € 125,00 per kubieke meter over op rekening IBAN NL 87 INGB 0000 1269 79 BIC – INGBNL2A van de SBH en help ons daarmee om de SBH-loods af te maken! Indien gewenst word je als adoptant vermeld op de speciale adoptantenmuur in de SBH-loods.

Ik ben een privé personen en wil jullie steunen.

Wij zijn een bedrijf en willen jullie steunen.


Steun de bouw van de SBH Loods

De Stichting Behoud Hoogaars is voor haar bestaan en activiteiten afhankelijk van de vrijgevigheid van sponsoren. Voor de bouw van de SBH Loods heeft de stichting dringend behoefte aan sponsoring. Voorzieningen zoals toiletunits, rekken voor houtopslag, afzuigsystemen voor de houtbewerkingsmachines, planken en een verfkast moeten allemaal gekocht worden, evenals reguliere meubels.

Ik ben een privé personen en wil jullie steunen.

Wij zijn een bedrijf en willen jullie steunen.

Doneren met belastingvoordeel