Stichting Behoud Hoogaars gebruikt cookies om de website te analyseren en voor social media. Door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op "Akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

SAIL Varend Erfgoed Bericht

Aanmelding Varend Erfgoed voor SAIL2020 Amsterdam
Datum 29 okt 2019

Begin november 2019 start de langverwachte aanmelding SAIL 2020 voor het Varend Erfgoed van Nederland. SAIL 2020 heeft in deze jubileum editie, de tiende SAIL, plaats voor meer dan 500 Varend Erfgoed schepen. Deze nemen naast de Tallships een prominente plaats in. Voor het Varend Erfgoed is er een mooi gevuld Nautisch Programma in ontwikkeling en is er elke dag wel een Varend Erfgoed activiteit.

Wanneer SAIL2020.
SAIL2020 Amsterdam wordt gehouden van donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus 2020. Op woensdag voorafgaand, wordt de SAIL IN georganiseerd vanaf IJmuiden naar Amsterdam.

Breed overleg
Donderdag 31 oktober is er een breed overleg gepland waar de behoudsorganisaties Varend Erfgoed worden geïnformeerd over SAIL2020. Aanbrengtochten, ligplaatsen en het Nautisch Programma SAIL2020 voor het Varend Erfgoed worden dan besproken.

Waar kunt u zich informeren.
Lees hier nu reeds een uitgebreide toelichting op de aanmelding Varend Erfgoed. Er zal een link-adres geplaatst worden op de SAIL-website voor de aanmelding. Deze link plaatsen wij volgende week in de scheepspost.

Termijn van aanmelding
De aanmelding staat drie maanden open tot 1 februari 2020.

Criteria deelname SAIL
Schepen dienen ten minste 50 jaar oud te zijn en of opgenomen in het Register Varend Erfgoed Nederland, dus lid te zijn van een Behoudsorganisatie, die is aangesloten bij de Federatie Varend Erfgoed Nederland. Het schip dient een meerwaarde te hebben als nautisch decor voor Sail, dus dient wel authentiek te zijn.

Uitnodiging
Varend Erfgoed dat geselecteerd wordt voor SAIL2020 wordt door SAIL 2020 uitgenodigd. De uitnodiging wordt in april 2020 gestuurd. SAIL2020 kan dus aanvragen afwijzen gelet op bovenstaande criteria

Vragen
De uitgebreide toelichting aanmelding SAIL 2020 geeft veel informatie. Ook heeft elke behoudsorganisatie FVEN een of meerder co├Ârdinatoren SAIL2020. Zij hebben contact met het Kernteam Varend Erfgoed SAIL 2020.