Skip links

Zeilen met een Zeeuwse hoogaars

Meevaren

Zeilen met een Zeeuwse hoogaars

Ben je ook zo enthousiast over de oude vissersschepen? De SBH heeft verschillende platbodems die je kunt huren met vrienden of familie., als bedrijfsuitje of voor teambuilding. Tijdens zo’n unieke vaartocht  vertellen we je over de geschiedenis van de visserij en de schepen. Je kunt een eilandje in het Veerse Meer bezoeken, zwerven over de Oosterschelde en droogvallen op een plaat. en zeehonden spotten. Lekker lui genieten of juist actief meehelpen; aan boord ontstaat dan saamhorigheid door met elkaar het schip op koers te houden.

Overheden en bedrijven die de Stichting Behoud Hoogaars ondersteunen gebruiken de hoogaarzen en hengsten regelmatig  om zakelijke contacten te leggen. De Provincie Zeeland gebruikt onze Zeeuwse platbodems voor representatieve doeleinden.

Wij kunnen 1 of meerdere schepen inzetten. Met de vaartochten steun je het behoud van deze varende monumenten.

Wij bieden u een goed verzorgde en onvergetelijke dag vanaf elke locatie in Zeeland.
Basisprijzen zonder catering:

2024vaarurenkosten
2265
3380
4510
5610
6715
8920

 

Wil je een uitgebreider programma? Bekijk dan onze mogelijkheden op deze pagina.

Kennismaking en varen

In de morgen bezoek aan de scheepswerf en het museum Arnemuiden met gids. In de middag varen op het Veerse Meer.

Hele of halve dag varen

De dag of halve dag op het water naar wens ingevuld.

Teambuilding op het water

Zeilen als bindend element waarbij samenwerken en communicatie de hoofdrol spelen. Heel verhelderend en fascinerend om je team in een volstrekt onbekende situatie te laten opereren. Voor teambuilding zijn onze historische schepen een mooi platform om met je team het onbekende op te zoeken. Wat er dan, naast heel wat komische situaties, allemaal bovenkomt!
Er zijn veel zeiltermen die ook voor het managen van teams van toepassing zijn:
– Van wal steken en de koers veranderen
– De wind in de zeilen hebben, en vooral niet in de vuile wind zien te komen
– Alle zeilen bijzetten en soms iemand de loef afsteken
Het hoeft geen zwaar programma te zijn, uw wensen zijn voor ons het uitgangspunt.

Hardzeildag voor uw relaties

Bemanningen samengesteld uit uw relaties varen tegen elkaar in deze hardzeildag. Zeilen op het scherpst van de snede, waarbij het beste team de concurrentie beslissend de loef afsteekt! Dé ultieme business-competitie op het water, vol uitdaging, tactiek, actie en plezier. Zet alle zeilen bij. 100% op maat te organiseren! Daar hebben uw relaties het nog vaak over!

We hebben ook 100% maatwerk

Cliëntmeeting? Brainstorm? Teambuildingsessie? Wij zijn al 20 jaar gespecialiseerd in zakelijke evenementen op het snijvlak van “plezier & zaken doen”. Maar ook voor deelname aan zeilwedstrijden, een zeiltocht met vrienden of familie of een exclusief foodevent aan boord bent u bij ons aan het goede adres. Persoonlijk, betrokken en altijd een programma dat geheel volgens úw wensen wordt ingericht. En de zekerheid van bewezen kwaliteit. Dat is ons uitgangspunt.

Vaargebieden:

Nationaal Park Oosterschelde is een uniek en dynamisch natuurgebied. Dankzij de afwisseling van eb en vloed leven er duizenden vogels en planten. Door de open verbinding met de Noordzee is het twee keer per dag eb en twee keer per dag vloed. De slikken en platen die bij vloed onder water staan, vallen bij eb droog. De Oosterschelde wordt omgeven door de schiereilanden: Schouwen-Duiveland, Tholen, Zuid-Beveland en Noord-Bevelend.Sinds de bouw van de Oosterscheldekering in 1986 kan de Oosterschelde volledig van zee worden afgesloten. Zeilen op de Oosterschelde is uitdagend, omdat stroming en wind steeds voor andere omstandigheden zorgen.

De Westerschelde is een estuarium in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen tussen Walcheren en Zuid-Beveland aan de noordzijde en Zeeuws-Vlaanderen aan de zuidzijde. In tegenstelling tot de Oosterschelde, de Grevelingen en het Haringvliet is deze niet afgesloten in het kader van de Deltawerken. De reden hiervoor is dat zo de haven van Antwerpen bereikbaar blijft. De Westerschelde is de monding van de Schelde.

Het Veerse Meer is een kunstmatig water meer in de provincie Zeeland, dat is ontstaan door afdamming van het Veerse Gat in het kader van de Deltawerken.Het Veerse meer ligt ten zuiden van het eiland Noord-Beveland, en ten noorden van Walcheren en Zuid-Beveland. In het westen is het van de Noordzee afgesloten door de Veerse Gat dam die in 1961 werd gesloten. In het oosten is het van de Oosterschelde afgesloten door de Zandkreekdam die op 3 mei 1960 werd gesloten. Het Veerse Meer is 22 kilometer lang. De breedte varieert van 150 tot 1500 meter; de totale oeverlengte bedraagt 55 kilometer. De thuishaven van onze schepen is Veere. Bij de sluis van het kanaal door Walcheren beschikken we over een eigen steiger.

Deze website maakt gebruik van cookies.